Skip to main content
+45 86 62 06 00  ·  post@leoniadvokater.dk  ·  Man – Tor 8-16:00, Fre 8-15:00

Gældssanering

Hos Leoni Advokater har vi stor erfaring i forbindelse med gældssanering.

Hvis man som virksomhedsejer på grund af en stor gæld har været tvunget til at lukke sin virksomhed og/eller man er tvunget til at sælge sit hus med tab – frivilligt eller på tvangsauktion – er der måske mulighed for at få en gældssanering.

For at få en gældssanering skal gælden have en vis størrelse. Man skal som udgangspunkt være i fast fuldtidsarbejde, dog kræves dette ikke, hvis man forinden har været erklæret konkurs. I en gældssaneringssag fastsættes en afdragsperiode på 3 år.

​Vi rådgiver om at udfylde et skema i forbindelse med indgivelse af begæring om gældssanering. ​​Vi gennemgår ansøgning og relevante bilag inden ansøgningen sendes til skifteretten. Vi deltager ligeledes gerne i det indledende møde i skifteretten.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er gældssanering?

Gældssanering er en ordning, som i nogle tilfælde kan anvendes, hvis gælden er blevet håbløst stor. Skifteretten har mulighed for, at nedsætte den oprindelige gæld med en vis procentdel for alle dine kreditorer.

Hvem kan søge gældssanering?

Hvis der er tale om, at du vil bygge et sekundært hus på en størrelse mere end 35 m2., eller hvis du skal bygge helårshuse, sommerhuse, eller andre tilbygninger til huse.

Hvad er betingelserne for at få gældssanering?

​Det er en betingelse, at det ikke er muligt at betale gælden indenfor en kortere årrække. Gældssaneringen skal have en varig forbedring af økonomien. Derudover skal personens forhold også tale for, at der skal foretages gældssanering. Momenter der taler for gældssanering er gældens alder og omstændigheder ved gældens stiftelse.

Hvor stort et beløb kan jeg få gældssaneret?

​Det er altid muligt at få prøvet en offentligt myndigheds afgørelse, medmindre der konkret er indsat en endelighedsbestemmelse.

Mange offentlige myndigheder har ankenævn som skal klages til først inden man kan tage en sag i retten. 

Hvordan kan jeg søge om gældssanering?

Du skal selv søge om at få gældssanering. Ansøgningsskemaet ligger elektronisk på domstol.dk. Alternativt kan det hentes i skifteretten. Oplysningerne skal du aflevere hos skifteretten i den by som du bor i.

Hvordan er forløbet?

​Når du har afleveret din ansøgning, læser skifteretten den igennem, og indkalder dig til et møde omkring det videre forløb.

Hvad kan vi gøre for dig?

Kontakt Leoni Advokater på +45 86 62 06 00