Skip to main content
+45 86 62 06 00  ·  post@leoniadvokater.dk  ·  Man – Tor 8-16:00, Fre 8-15:00

Hvad gør jeg, når jeg har mister en af mine nærmeste?

Når et familiemedlem går bort, opstår der hurtigt en masse tvivlsspørgsmål, som det kan være svært at forholde sig til.

Ethvert dødsbo skal udleveres via skifteretten, men inden dette kan ske, skal der tages stilling til, hvordan boet skal behandles.

Der er flere måder at behandle et dødsbo på end de fleste arvinger regner med og det er vores erfaring, at de færreste arvinger er klar over, hvilke konsekvenser deres valg har i forhold til f.eks.  hæftelse for afdødes gæld, afgiftsberegning og skat m.m.

Pårørende, der bestiller bedemand, blomster og mindesammenkomst risikerer f.eks., at de selv kommer til at stå tilbage med regningerne, hvis afdøde ikke havde tilstrækkelige frie midler til dækning heraf.

Derfor anbefaler vi altid, at arvinger søger professionel rådgivning ved en af vores advokater  med speciale i dødsbobehandling inden de møder i skifteretten.

Leoni Advokater tilbyder 1 times gratis rådgivning om de forskellige måder, dødsboer kan behandles på, herunder hvordan du undgår at du selv kommer til at hæfte for begravelsesudgifterne m.m.

Vi kan også hjælpe dig med at tage stilling til, om boet kan skiftes privat af arvingerne selv eller det er nødvendigt med en bobestyrer.

Du kan læse om flere juridiske forhold indenfor arv- og dødsbobehandling her: 

Hvad kan vi gøre for dig?

Kontakt Leoni Advokater på +45 86 62 06 00