Skip to main content
+45 86 62 06 00  ·  post@leoniadvokater.dk  ·  Man – Tor 8-16:00, Fre 8-15:00

PAS PÅ – DU HÆFTER SELV, NÅR DU BESTILLER BEDEMAND, STENHUGGER M.V.​

Når et familiemedlem afgår ved døden, vil én af afdødes nærmeste pårørende typisk være kontaktperson og forestå den praktiske bestilling af bedemand, stenhugger, mindesammenkomst mm. Omkostningerne hertil kan godt løbe op og være forholdsvis store.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du som bestiller også hæfter for betalingen direkte overfor den pågældende kreditor (bedemand m.v.).

Du er berettiget til at få refunderet de udlagte begravelsesomkostninger af afdødes midler, men det kan kun ske i det omfang afdødes midler rækker hertil. Du skal altså som udgangspunkt være parat til at stå for betalingen selv, hvis det viser sig at afdøde ikke har tilstrækkelige penge hertil.

Har du ingen kendskab til afdødes økonomi og vil du ikke risikere at hæfte for betaling af begravelsesomkostningerne, skal du ikke påtage dig at være den, der bestiller bedemand m.v.

Når du vælger bedemand m.v. er det en god idé at undersøge eller forhøre sig om bedemandens betalingsbetingelser.

Nogle firmaer kræver betaling allerede ganske få dage efter cermonien og pålægger herefter rykkergebyrer for manglende betaling og sender regningen videre til inkasso. De samme firmaer reklamerer ofte med meget lave priser, men de har til gengæld ofte meget dyre betalingsbetingelser, så det i sidste ende ikke har været så billigt alligevel. Det kan med andre ord hurtigt blive dyrt at vælge den billige løsning.

Fremgangsmåden er helt lovligt, men der findes heldigvis også andre firmaer, der har en helt anderledes tilgang til betalinger i forbindelse med dødsfald.

Mange bedemænd m.v. udviser stor forståelse for, at man som pårørende kan have brug for længere tid til betaling i erkendelse af, at det kan tage flere uger inden man har fået en skifteretsattest og adgang til boets penge i banken.

Du er altid velkommen til at kontakte Leoni Advokater, hvis du er i tvivl om forhold i relation til arv og dødsbobehandling, herunder bestilling af bedemand m.v.