Skip to main content
+45 86 62 06 00  ·  post@leoniadvokater.dk  ·  Man – Tor 8-16:00, Fre 8-15:00

​DIN ÆGTEFÆLLE ARVER STADIG SELVOM DU HAR INDGIVET ANMODNING OM SEPARATION ELLER SKILSMISSE

Arveretten mellem ægtefæller ophører først, når ægteskabssagen er helt afsluttet, dvs. når der enten er udstedt en bevilling om separation/skilsmisse fra Familieretshuset eller der er afsagt en dom om samme i Familieretten.​

Hvis ægtefællerne ikke er enige om vilkårene for ægteskabets ophør, kan der gå lang tid – op mod 1 år eller mere – før ægteskabssagen er afsluttet. Hvis en af ægtefællerne dør mens ægteskabssagen kører, vil parterne formelt stadig være gift og dermed både arveberettiget til hus, bil og indbo m.v. og nærmeste pårørende til modtagelse af afdødes pensioner og forsikringer.

Hvis du ønsker, at mindst muligt skal tilfalde din kommende eksmand eller ekskone i perioden fra anmodning om separation/skilsmisse og indtil ægteskabssagen er afsluttet, kan dette ske ved oprettelse af testamente og ændring af begunstigelseserklæringen for dine pensioner og forsikringer.

Kontakt en af Leoni Advokaters familie- og arveretsadvokater på 86 62 06 00, hvis du vil vide mere eller find dem nedenfor.